I. Despre Noi

     Site-ul www.roinstal.com se afla in proprietatea si administrarea ROINSTAL PROFESIONAL SRL, cu sediul social in Constanta, Soseaua din Vii nr. 42A, numar de ordine in Registrul Comertului J13/1224/2016, Cod Unic de Inregistrare RO36050395, capital social 40.000 RON.

     Contact: Adresa de corespondenta pentru servicii postale: ROINSTAL PROFESIONAL SRL, cu sediul social in Constanta, Soseaua din Vii nr. 42A, Program de lucru: 09 -17.30

     Departamentul vanzari: +40374 49 55 33, comenzi@roinstal.com; Suport tehnic: +40374 49 55 33, office@roinstal.com

II. Despre www.roinstal.com

     Roinstal.com este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor facute online sau telefonic.

     Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. ROINSTAL PROFESIONAL SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina.

III. Proprietatea Intelectuala

     Continutul si designul www.roinstal.com, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis prin email sau furnizat dumneavoastra prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin ROINSTAL PROFESIONAL SRL si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele roinstal.com fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea ROINSTAL PROFESIONAL SRL. Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale roinstal.com fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea ROINSTAL PROFESIONAL SRL. Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a roinstal.com, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul roinstal.com intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea ROINSTAL PROFESIONAL SRL.

IV. Inregistrarea ca utilizator

    www.roinstal.com poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de magazinul online, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului roinstal.com sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a termenilor si conditiilor de utilizare a www.roinstal.com si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate. Intrucat prevederile termenilor si conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile roinstal.com.

      Daca folositi informatii din acest site, sunteti responsabil cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dumneavoastra de utilizator si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dumneavoastra de utilizator, creat pe site.

    www.roinstal.com isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele Personale

     Prin inregistrarea ca utilizator al www.roinstal.com va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.roinstal.com. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele roinstal.com va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dumneavoastra.

    Va rugam sa navigati la punctul "XVII - Politica de confidentialitate" pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.roinstal.com, la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dumneavoastra.

    www.roinstal.com nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

    Pentru mai multe detalii va rog sa parcurgeti Politica de protejare a datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

VI. Procedura de cumparare

    www.roinstal.com depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, roinstal.com nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.roinstal.com este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

    Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.roinstal.com este necesara parcurgerea urmatoarelor etape: - identificarea si alegerea produselor; - inregistrarea dvs. ca utilizator al www.roinstal.com; - efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VIII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005. Livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

     Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.roinstal.com, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Livrarea comenzilor

     Produsele comandate se livreaza in toata tara, utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dumneavoastra la efectuarea comenzii. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului. Exceptie pot face produsele din categoria "Resigilate".

     Livrarea comenzilor pentru produsele confirmate a fi in stoc se efectueaza in aproximativ 48 de ore. Pentru produsele afisate cu mentiunea "la comanda", termenul de livrare va fi comunicat de un reprezentant www.roinstal.com .

VIII. Cum cumpar :

VIII.1. Preturile

    Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.roinstal.com reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania).

VIII.1.1 Pret derizoriu sau caracteristici eronate

    Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu propunerile Vanzatorului, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

VIII.2. Metode de plata

    Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata, numerar/cash la livrare sau plata online cu cardul. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, in urma plasarii comenzii veti primi prin email informatiile necesare efectuarii platii. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda Dvs, sub forma unei confirmari de comanda, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea. Daca ati ales sa platiti online, utilizand un card bancar, imediat dupa plasarea comenzii veti fi transferat pe pagina procesatorului pentru a finaliza procesul de comanda. In urma aprobarii tranzactiei, veti primi prin email informatiile relevante pentru comanda Dvs.

VIII.3. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.roinstal.com?

    Puteti cumpara produse prin www.roinstal.com urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe butonul de adaugare in cos

b. Odata ce ati ajuns in cosul de cumparaturi, introduceti/confirmati datele dvs. personale.

c. Apasati butonul de trimitere comanda

    Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, www.roinstal.com nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin selectarea optiunii respective. Daca adresa de livrare sau de facturare nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva.

     Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea - Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa office@roinstal.com, in maximum 24 de ore.

     Vânzătorul, SC ROINSTAL PROFESIONAL SRL va transmite Cumpărătorului factura aferentă Comenzii precum şi pentru orice alte plăți aferente Comenzii atât în format electronic, prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Contul său, cât și tipărit.

    Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente in Cont.

    Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul îsi exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată in Contul său.

    În cazul in care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 de ore în contul de client, vă rugăm să ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: office@roinstal.com

IX. Garantie si service postvanzare

   Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Cu exceptia produselor pentru care exista o mentiune specifica, toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani.

X. Returnarea produselor

    Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului se poate face in termen de 14 zile de la primirea produsului si este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile O.U.G. 34/2014.

    Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

    Incheierea contractului de vanzare-cumparare are loc in momentul emiterii facturii fiscale (acest document tine loc de contract conform legislatiei romanesti) si nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin email (sau alte mijloace de comunicare) a confirmarii automate de primire a comenzii.

    Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi, etc). Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii si numai prin transfer bancar.

    Pentru informatii suplimentare legate de returnarea produselor, puteti transmite o solicitare pe adresa de e-mail: comenzi@roinstal.com

   Adresa pentru trimiterea coletului este: Constanta, Soseaua din Vii, Nr.42A

XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

     Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut, trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false.

    www.roinstal.com isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut.

    Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.roinstal.com, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara.

    Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.roinstal.com, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.roinstal.com.

www.roinstal.com are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.roinstal.com nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.roinstal.com are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta Majora

    Roinstal Profesional SRL, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.roinstal.com nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.roinstal.com . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.roinstal.com, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.roinstal.com, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea

  www.roinstal.com poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.roinstal.com si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

   www.roinstal.com respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office@roinstal.com, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XV. Legislatia aplicabila

  Serviciile oferite de ROINSTAL PROFESIONAL SRL prin intermediul www.roinstal.com sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

    Termenii si conditiile www.roinstal.com se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul ROINSTAL PROFESIONAL SRL sau pe adresa de email office@roinstal.com. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Constanta.

XVI. Prezentarea ofertei

   ROINSTAL PROFESIONAL SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.roinstal.com, fara o instiintare prealabila.

   Datele tehnice prezente pe site-ul www.roinstal.com au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.roinstal.com au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

XVII. Politica de confidentialitate

    Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.roinstal.com are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

  Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului, informarea utilizatorilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate.

   Nu transmitem, nu vindem si nu cedam tertilor datele tale in scopuri de marketing in afara companiei ROINSTAL PROFESIONAL SRL SRL. Datele transmise unor terti sunt utilizate numai pentru a-ti oferi serviciile noastre. Pentru a atinge scopurile mentionate mai sus, utilizam furnizori de servicii, respectiv imputerniciti conform (Art. 28 GDPR), de exemplu furnizorii nostri de servicii pentru gazduire, furnizorii de servicii de curierat sau furnizorii nostri de servicii pentru imprimarea de materiale publicitare personalizate.

   Pentru mai multe detalii va rog sa parcurgeti Politica de Confidentialitate, care face parte din prezentul Document.

XVIII. Folosirea Cookie-urilor

     Vezi Politica de Cookies , care face parte din prezentul Document.

XVIII. Conciliere

    Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau telefonic cu persoana de vanzari responsabila de comanda dvs, puteti lua legatura cu departamentul comercial la adresa office@roinstal.com.