Centrala termica pe lemn cu gazeificare Mtr Calor 32 kW

Centrala termica pe lemn cu gazeificare Mtr Calor 32 kW

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorMTR Caldaie
Cod intern
RO202000023110
Disponibilitate:Stoc epuizat
SKU
MTR32
Scos din fabricatie !
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandMTR Caldaie
Transport GratuitNu
Racord retur instalatie [']1.25
Greutate [Kg]395
Racord tur instalatie [']1.25
Usa de incarcare [mm]300x300
Lungime maxima lemn [cm]50
Capacitate apa [litri]90
Diametru racord cos fum [mm]180
Putere maxima [kW]32
Latime [mm]550
Adancime [mm]1080
Inaltime [mm]1390
Garantie[luni]24
Cod internRO202000023110

 

CENTRALA TERMICA PE LEMN CU GAZEIFICARE MTR CALOR 32 KW

 

Marca MTR CALDAIE ocupa un loc important in domeniul cazanelor civile si industriale rezultata in urma experientei de mai bine de 30 ani a fabricii MTR Caldaie din Italia.

Compania este specializata in confectionarea de cazane cu combustibil solid de toate tipurile, fiind foarte exigenta in ceea ce priveste consumul de energie si emisiile de gaze, adaptand cu o foarte mare rigurozitate produsele la standarde europene.

De asemenea, cercetarea, proiectarea, planificarea, productia si testarea, procese ce vizeaza realizarea produselor noastre se face in totalitate in Italia, iar produsele fabricate sub numele de brand MTR Caldaie sunt marcate CE, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Cazanul CALOR reprezinta cea mai buna solutie pentru utilizarea celei mai vechi forme de combustibil (lemnul) ca o sursa nelimitata de energie regenerabila.

Cazanele “CALOR” sunt oferite in doua versiuni: o versiune cu aer insuflat, numita CALOR SF, si o versiune cu aer aspirat, numita CALOR.

Versiunea CALOR-SF functioneaza pe lemne cu ardere completa, cu flacara inversa, si cu o camera de combustie sub presiune, ventilatorul acestui cazan fiind pozitionat in fata.

Versiunea CALOR este modelul cel mai evoluat,in care aerul ce intretine arderea intra in cazan prin depresurizare prin intermediul unui ventilator optim dimensionat plasat direct pe cutia de fum, realizand astfel o gazeificare totala.

Sistemul permite o combustie optima, chiar si in prezenta combustibililor solizi mediocri, evitand, de asemenea, in fazele de aprindere si incarcare, iesirea fumului din cazan in camera centralei.

Toate cazanele CALOR prin aspiratie sunt echipate cu o automatizare electronica care permite o modulare totala a vitezei ventilatorului, in functie de temperatura fumului si a apei din cazan.

Astfel, numarul de rotatii per minut al ventilatorului se mareste sau se micsoreaza, acest lucru avand un control perfect al aerului necesar arderii, implicit si un consum mai mic.

Corpul cazanului este construit din otel carbon de 8 mm, existand si varianta din otel inox de 6 mm.

MAGAZIA

In partea superioara a cazanului (magazie de lemne) lemnul este asezat orizontal si paralel cu grilele longitudinale de fonta tratata special pentru a rezista la temperaturi ridicate.

Aici are loc uscarea si gazeificarea lemnului.

PIATRA DIN CIMENT REFRACTAR SI GRATARELE DIN FONTA

In partea centrala a cazanului se afl a piatra principala construita din ciment refractar, rezistenta la temperaturi foarte ridicate, care sustine combustibilul si controleaza combustia, avand posibilitatea de a regla aerul primar si secundar.

TRASEELE DE FUM

In partea inferioara a cazanului este pozitionat un catalizator din otel tratat termic rezistent la temperaturi foarte inalte: acesta nu contine nici o sudura si se poate schimba foarte usor.

VENTILATORUL

Pe partea din spate a cazanului este amplasat un ventilator cu pale din otel inoxidabil, cu autocuratare, cu rotor dublu (pentru extragerea fumului si pentru racirea motorului), care creaza o ventilatie optima, garantand astfel consum redus de combustibil si randament foarte ridicat.

PANOUL ELECTRONIC DE CONTROL

Cazanele CALOR sunt echipate cu o automatizare electronica – placa electronica de ultima generatie care asigura o gestionare optima a cazanului prin modularea vitezei ventilatorului in functie de puterea ceruta de instalatie.

SIGURANTA IN FUNCTIONARE

In interiorul corpului cazanului, scufundat direct in agentul termic, exista o serpentina de siguranta, care, daca este conectata la o sursa de apa rece prin intermediul unei vane de descarcare termica,iar cazanul din diferite motive va ajunge la temperaturi prea ridicate (95°- 98°), se va deschide,dand astfel drumul la apa rece si aducand temperatura din cazan la un nivel scazut.

BY-PASS DE FUM

Pentru a preveni iesirea fumului in camera centralei in timpul in care se incarca magazia de lemne, cazanul are in partea superioara o fanta in legatura directa cu aspiratia de gaze, ce intra in functiune odata cu deschiderea usii superioare.

Aceasta fanta exista doar in constructia cazanelor CALOR cu aer aspirat.

VERSIUNEA INOX

  • La toate versiunile CALOR exista si varianta otel inox de 6 mm, o centrale foarte rezistenta la aciditatea produsa de lemnul umed.

INTRETINERE

Intretinerea cazanului este simpla si poate fi facuta de catre utilizatorul final,accesul la toate partile interne fi ind foarte usor.

IZOLATIA

Cazanul are o izolatie care acopera in intregime partile fi erbinti cu o grosime de 80 mm, schimburile de temperatura cu exteriorul fi ind minime.

POMPA DE RECIRCULARE

Automatizarea cazanului poate comanda direct pompa de recirculare, care protejeaza cazanul impotriva condensului, asigurandu-i o durata de viata ridicata, fara a mai fi necesare alte accesorii costisitoare.

GARANTIE

  • Cazanul CALOR are o garantie de 5 ani pentru corpul cazanului si 2 ani pentru componente electrice si cimenturi refractare.
  • Cazanul CALOR din otel inoxidabil are o garantie de 10 ani pentru corpul cazanului si 2 ani pentru componente electrice si cimenturi refractare.

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Incalzire, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Centrala termica pe lemn cu gazeificare Mtr Calor 32 kW au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.