Nu ați găsit produsul dorit? Vă rugăm să ne lăsați numărul de telefon și vă contactăm în cel mai scurt timp
Catalog de produse

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 50 - 52,2 kW

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 50 - 52,2 kW

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 50 - 52,2 kW

Disponibilitate : În stoc furnizor
Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma telefonic
Perioada de garanție
24 luni
Cod intern
RO201700007141
Cod articol producător
PROTERMOFARCFIGS50
Producator

Estimare cost transport

Greutate per bucată : 745 Kg

Specificații tehnice

Putere maxima
52.2 kW
Diametru racord cos fum
200 mm
Inaltime
1625 mm
Latime
710 mm
Adancime
1400 mm
Greutate
745 Kg
Putere nominala
50 kW

Descriere produs

 

TERMOFARC FI-GS sunt cazane din otel, cu functionare pe combustibil lemnos pe baza principiului gazeificarii, fiind dotate cu ventilator de aer, care asigura alimentarea cu aer de combustie a camerelor de ardere.

Aerul introdus de ventilator este dirijat pe doua canale de aer - aerul primar (canalul superior) permite arderea de jos in sus (in masa) a lemnului si trecerea gazului de lemn prin diuza refractara, iar aerul secundar (canalul inferior) ajuta la arderea gazului de lemn;

- arderea lemnului prin procesul de “piroliza” permite atingerea unui randament de pana la 89% si o ardere ecologica, in urma careia rezulta o cantitate minima de cenusa; combustibilul folosit trebuie sa fie lemn uscat (umiditate max.20%), busteni cu diametrul max. 200 mm si deseuri lemnoase in proportie de 20%.

- cazanele au doua compartimente despartite de o placa de beton refractar prevazuta cu diuze de ardere; compartimentul superior are rol de magazie de combustibil si camera de gazeificare, iar cel inferior camera de ardere unde are loc arderea propriu-zis a gazului de lemn; camera de ardere principala este conceputa astfel incat gazele de ardere sa parcurga cele doua cai convective pentru o mai buna cedare a caldurii catre agentul termic, fiind apoi evacuate catre cos.

- cazanele sunt echipate standard cu doua schimbatoare de caldura: serpentina pentru producerea de apa calda menajera (in gama 18 - 40 KW) si serpentina de racire protectie supraincalzire cazan (pentru toata gama de puteri).

- pachetul standard mai cuprinde: ventilator de aer prevazut cu clapeta de reglaj unisens, termostat de comanda ce regleaza temperatura in cazan (prin pornirea,modularea turatiei si oprirea ventilatorului) intrerupator general, supapa de siguranta, vatrai, razuitoare, perie de sarma.

SPECIFICATII TERMOFARC FI-GS:

 • - randament ridicat cu valori de pana la 89%;
 • - arderea ecologica si magazia de combustibil mare confera o autonomie sporita (8- 12 ore);
 • - camera de combustibil spatioasa, permite incarcarea si arderea bustenilor de dimensiuni mari, nefiind necesara craparea acestora;
 • - economii mari prin folosirea combustibililor solizi;
 • - datorita pozitiei usii de incarcare aflata mai jos decat partea superioara a magaziei de combustibil si sistemului eficient de evacuare a gazelor arse prin clapeta actionata manual, la alimentare nu permite iesirea fumului in incaperea in care se afla cazanul.
 • - consum redus de combustibil, datorita sistemului de functionare pe principiul gazeificarii;
 • - datorita arderii aproape perfecte rezulta o cantitate minima de cenusa si reziduuri, indepartarea acestora facandu-se doar o data pe saptamana;
 • - detasarea usoara a partii din spate a cazanului permite accesul rapid pentru o curatare eficienta a cailor de fum;
 • - functionarea controlata si automatizata permite controlul arderii si a temperaturii ambientale;
 • - schimbator (serpentina) de preparare apa calda menajera imersat in agentul termic primar la gama de puteri 18 - 40 KW.
 • Furnizarea de apa calda menajera se realizeaza instantaneu si in debit continuu, proportional cu puterea cazanului (acopera necesitatile unei bucatarii/ sau unei bai cu dus).

Pentru un consum mai mare de apa calda menajera si la cazanele din gama de putere 50 - 150 KW se poate opta in vederea prepararii ACM pentru un boiler.

Siguranta in exploatare: in cazul existentei unei surse permanente de apa se poate instala in varianta de montaj cu vas de expansiune cu membrana (inchis), serpentina de racire, supapa termica si supapa de siguranta;

- utilizarea unor echipamente de tip hidrofor conditioneaza montarea obligatorie a unui vas de expansiune deschis si supapa de siguranta;

Siguranta si confort: elementele de automatizare cuprinse in panoul de comanda permit functionarea cazanului fara necesitatea supravegherii lui, prin oprirea ventilatorului si implicit a arderii (de catre termostatul de reglaj) in momentul atingerii temperaturii de termostatare.

Termostatul de siguranta conditioneaza oprirea cazanului la atingerea temperaturii de 95°C, in cazul in care termostatul de reglaj nu a functionat.

- protectie contra supraincalzirii, compus dintr-un schimbator (serpentina) de racire imersat complet in camera de agent termic primar si supapa termica, care permite racirea cazanului, folosind apa rece cu alimentare de la retea. Acest sistem se declanseaza la atingerea temperaturii de 95 - 98 °C, prin intermediul supapei termice cu comanda termostatica. Acest sistem protejeaza cazanul si in cazul intreruperilor accidentale de curent electric.

- se poate monta intr-o instalatie cu functionare gravitationala (termosifonare) sau cu circulatie fortata cu pompa de circulatie.

Principiul de functionare al cazanului cu gazeificare:

Lemnul (cu umiditate 18-20%) este incarcat in magazia de combustibil, unde in contact cu jarul produs pe suprafata refractara da nastere gazului de lemn prin procesul denumit "distilare a lemnului", care combinandu-se cu aerul primar (de combustie) alcatuiesc un amestec de combustibil gazos.

Acest combustibil este insuflat prin duza refractara in camera de ardere unde are loc arderea sub forma de "flacara rasturnata".

Etapele procesului de gazeificare si arderea gazului de lemn:

1. uscarea lemnului - se elimina vaporii de apa din lemn ce contin printre altele si rasini naturale.

2. carbonizarea (piroliza) - se formeaza gazul de lemn din lemnul uscat si se transforma in carbune prin procesul numit "distilare".

3. arderea primara - arderea combustibilului format (combustia) si cedare de caldura nivelului anterior si urmator.

4. arderea principala - amestecul de combustil este insuflat (transferat) prin duza refractara unde se autoaprinde la 560 °C in amestec cu aerul secundar.

5. arderea totala (finala) - are loc arderea gazului de lemn in camera de ardere in amestec cu aerul secundar la temperaturi de 1200 °C.

Urmeaza transferul caldurii la agentul termic primar prin schimbatorul cazanului dupa care gazele de ardere sunt evacuate pe canalul de fum.

VARIANTE DE INSTALARE:

1. Sistem deschis

In cazul inexistentei unei surse permanente de apa (chiar daca se foloseste un hidrofor), varianta de instalare va fi obligatoriu sistem deschis cu vas de expansiune deschis.

Vasul de expansiune deschis se monteaza la o inaltime de minim 1,5 m deasupra ultimului calorifer.

Vasul de expansiune este unul deschis conform normelor I.S.C.I.R., cazanele cu combustibil solid neavand un control prompt asupra arderii.

Varianta cu vas de expansiune deschis este indicat a se folosi si in cazul in care sistemul functioneaza si pe principiul termosifonarii.

2. Sistem presurizat

In cazul existentei unei surse permanente de apa si montarea unui vas de expansiune deschis este dificila/imposibila, se poate alege varianta sistem presurizat cu vas de expansiune cu membrana (inchis), supapa de siguranta si obligatoriu cu sistem de racire (serpentina de racire cu supapa termica) racordata la reteaua de apa.

Pentru prelungirea duratei de viata a cazanului prin evitarea condensarii si pentru o functionare mai eficienta a acestuia, se recomanda montarea intre tur si retur a unei pompe de recirculare comandata de termostat ori a unei vane de amestec cu 3 cai;

Pentru functionare in parametri optimi si obtinerea unei autonomii sporite se recomanda montarea in circuitul de incalzire a unui vas de acumulare.

Pentru obtinerea apei calde menajere (la puterile de peste 40 KW), la instalatie se racordeaza un boiler ACM.

De asemenea se recomanda utilizarea intre tur si retur a unei vane de amestec cu 3 cai in locul ventilului termostatat de amestec pentru puteri ce depasesc 80KW;

Pentru a obtine un confort termic dorit si controlul temperaturii ambientale, se recomanda ca circuitul de incalzire sa fie comandat de un termostat de ambient.

Documentație tehnică

Produse compatibile și accesorii

Alte produse din categorie

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Centrale termice pe lemne cu gazeificare, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari.
Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.

Pozele produsului Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 50 - 52,2 kW au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. 
Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. 
Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil. 
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali. 

Review-uri și comentarii

Nu există review-uri introduse. Fii primul care adaugă un review!
Adaugă review-ul tău