Nu ați găsit produsul dorit? Vă rugăm să ne lăsați numărul de telefon și vă contactăm în cel mai scurt timp
Catalog de produse

PACHET CURATARE SI PROTEJARE INSTALATII TERMICE NOI CLEANEX MAG PACK

0745 497 525
0723 553 355
0756 553 355
Program de lucru:
Luni – Vineri : 9.00 – 17.30
PACHET CURATARE SI PROTEJARE INSTALATII TERMICE NOI CLEANEX MAG PACK

PACHET CURATARE SI PROTEJARE INSTALATII TERMICE NOI CLEANEX MAG PACK

385.3 lei TVA inclus
Disponibilitate : În stoc
Perioada de garanție
12 luni
Cod articol producător
PROLBXCLEANEXMAGPACK
Producator

Estimare cost transport

Greutate per bucată : 3 Kg
Adaugă in coș

Specificații tehnice

Cantitate
3 Kg
Gama de produse
Pachet complet

Descriere produs

 

PACHET CURATARE SI PROTEJARE INSTALATII TERMICE NOI CLEANEX MAG PACK

 

Pachetul protejeaza impotriva depunerilor de calcar circuitul de preparare apa calda din centrala si permite curatarea completa si protectia totala a unei instalatii termice noi cu pana la 10 calorifer din otel sau fonta.

  • Curata complet suprafetele interioare ale circuitului de incalzire, retinand atat magnetita cat si particulele non-magnetice;
  • Protectie totala impotriva: coroziuni, dezvoltarii de micro-organisme, a generarii de gaze si a formarii de cruste, pastrand eficienta ridicata a schimbului termic;
  • Asigura buna functionare a centralei termice impiedicand eventuale defectiuni datorate depunerilor de calcar in circuitul de preparare apa calda menajera;
  • Designul filtrelor si accesoriile incluse permit multiple pozitii de montaj si o intretinere usoara;
  • Solutia non-acida CLEANEX ALLROUND poate fi folosita in circuitul inchis de incalzire fara masuri speciale de siguranta;

De ce este necesara protejarea centralei impotriva depunerilor de calcar?

In apa sunt dizolvati, in cantitati diferite, ioni de calciu si magneziu (saruri tari).

Atunci cand aceasta apa este incalzita, sarurile tari precipita sub forma de cristale si se leaga impreuna, formand astfel, cruste de calcar (Calcit), care se ataseaza in schimbatorul de caldura al centralei termice, provocand daune si inconveniente considerabile cu pierdere de timp si bani.

Trecerea apei prin campul magnetic puternic al CLEANEX MAG AQUA 1/2" (15mm) provoaca o disociere moleculara a sarurilor tari (ioni de calciu și magneziu), pe care le transforma într-un talc moale, sub forma de pulbere, numit Aragonit.

Acesta va ramane în suspesie, evitand astfel formarea crustelor dure de calcar.

De asemenea, apa tratata magnetic actioneaza asupra incustratiilor formate anterior, pe care le macina, le slabeste aderenta si le exfoliaza.

In majoritatea instalatiilor noi realizate cu calorifere din otel sau fonta exista magnetita, un oxid de fier magnetic de culoare neagra care este amestecat cu substante uleioase pentru a proteja interiorul acestor echipamente.

Dupa pornirea instalatiei tot acest amestec incepe sa fie recirculat si se va depune in zonele cele mai fierbinti (schimbatorul de caldura al centralei termice) sau pe alte elemente din sistem (pompe, vane, etc) putand conduce la deteriorarea lor.

De asemenea in urma lucrarilor de montaj pot ramane in interiorul circuitului resturi de lipituri, canepa si alte particule mecanice care pot obtura instalatia.

Mai mult, apa cu care incarcati instalatia poate avea un nivel ridicat al duritatii, conductivitatii sau diferite sedimente ce pot genera depuneri si implicit scaderea eficientei circuitului de incalzire.

Nu in ultimul rand, fluidul termic neaditivat corespunzator poate conduce la coroziuni asupra echipamentelor instalate.

Pentru curatarea si protejarea unei instalatii cu 10 calorifere (cca. 100 litri) este suficient sa montati filtrul magnetic CLEANEX MAG HF1 3/4" (22mm) pe returul instalatiei de incalzire, inainte de centrala termica si sa introduceti prin intermediul lui doza de 1kg CLEANEX ALLROUND.

Curatarea sistemului se realizeaza in mod pasiv insemnand ca este necesar doar ca instalatia de incalzire sa fie functionala la o temperatura de 40-60C, iar pompa centralei sa asigure recircularea fluidului pentru cel putin 24-48 ore din momentul aditivarii.

Practic solutia chimica CLEANEX ALLROUND va ridica toata murdaria in suspensie, iar filtrul CLEANEX MAG HF1 3/4" (22mm) o va retine.

Va recomandam ca in prima saptamana sa verificati zilnic nivelul de depuneri din filtrul magnetic si sa il curatati daca este cazul.

Ulterior, solutia CLEANEX ALLROUND ramasa in sistem va asigura protectia impotriva coroziunii si depunerilor de calcar pana la 12 luni.

 

Pachetul contine: CLEANEX ALLROUND - doza 1kg, CLEANEX MAG HF1 3/4" (22mm) - 1 buc, CLEANEX MAG AQUA 1/2" (15mm) - 1 buc.

Dispozitivul magnetic anticalcar CLEANEX® MAG AQUA 1/2" (15MM) - se monteaza pe circuitul de alimentare cu apa rece al centralei termice, in imediata apropiere a acesteia, pentru a impiedica formarea cristalelor de calcar.

Cu ajutorul campului magnetic, sarurile dure (ionii de calciu si magneziu) nu mai cristalizeaza sub forma dura a crustelor de calcar (Calcit), ci se transforma intr-o multitudine de particule fine numite Aragonit.

Acest compus se prezinta sub forma de pulbere aflata ca o suspensie in apa, nu se mai poate compacta, avand loc practic o disociere moleculara a sarurilor dure.

Filtrul antimagnetita CLEANEX® MAG HF1 3/4" (22MM) poate fi instalat cu usurinta in orice pozitie pe returul instalatiei de incalzire, prin intermediu adaptorului 360° si a robinetilor de conectare 3/4" inclusi in pachet

Acesta are un rol deosebit de important in protejarea centralei termice si pastrarea bunei functionari a circuitului termic, permitand mentinerea unui cost de exploatare si intretinere a sistemului cat mai scazut.

Echipament premium fabricat in Marea Britanie din materiale de cea mai buna calitate, filtrul antimagnetita CLEANEX® MAG HF1 3/4" (22MM) beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani.

CLEANEX ALLROUND reprezinta un tratament eficient de curatare si protectie totala a instalatiilor de incalzire noi cu centrala termica.

Acest produs este foarte usor de aplicat deoarece odata introdus in instalatie asigura atat descompunerea contaminantilor intalniti sau ridicarea lor in suspensie (ex: magnetita), cat si protectia ulterioara a instalatiei impotriva coroziunii.

CLEANEX ALLROUND nu are componenti acizi, avand un pH neutru, in consecinta putand fi folosit fara masuri speciale de siguranta.

Produsul ofera o protectie de lunga durata (cca. 1 an) impotriva coroziunii si aparitiei depunerilor de calcar, suprima dezvoltarea bacteriilor si algelor si elimina producerea de gaze.

Nu necesita clatire si reumplere.

O doza de 1kg este suficienta pentru tratarea apei dintr-o instalatie cu pana la 10 calorifere (100 litri fluid).

Pentru sistemele de incalzire, aflate de mai mult timp in exploatare, care prezinta un nivel ridicat de murdarie si cruste, recomandam utilizarea pachetului DOCTOR CLEANEX.

Alte produse din categorie

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Antigel si solutii curatare centrale, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari.
Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.

Pozele produsului PACHET CURATARE SI PROTEJARE INSTALATII TERMICE NOI CLEANEX MAG PACK au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. 
Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. 
Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil. 
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali. 

Review-uri și comentarii

Nu există review-uri introduse. Fii primul care adaugă un review!
Adaugă review-ul tău