Filtru automat deferizator / demanganizator Dn80 Nobel FFD 35/D 17.5 mc/h

Filtru automat deferizator / demanganizator Dn80 Nobel FFD 35/D 17.5 mc/h

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorNobel
Cod intern
RO202100028109
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELFFD35/D
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Debitul maxim [mc/h]17.5
Garantie[luni]24
Cod internRO202100028109

 

FILTRU AUTOMAT DEFERIZATOR / DEMANGANIZATOR DN80 NOBEL FFD 35/D 17.5 MC/H

 

Nobel FFD/D sunt filtre automate pentru indepartarea fierului si manganului dizolvate in apa.

Patul filtrant este format din doua straturi de nisip curtos selectionat de tip sferoidal, cu granulatii diferite, si dintr-o masa catalitica speciala denumita PL (pirolusita).

Aceasta din urma este un compus de oxid de mangan, ce permite oxidarea si filtrarea fierului si manganului.

In cazul in care apa ce trebuie filtrata nu este deja clorinata, va trebui prevazuta aditivarea de clor in apa bruta, in amonte de filtru; in acest scop se poate utiliza un grup de dozare NOBEL.

Pentru a mentine mediul filtrant in stare activa si pentru a realiza oxidarea completa a fierului, apa bruta trebuie sa aiba un continut minim de clor rezidual de cca. 0,5 ppm.

Pentru regenerare nu este necesar niciun produs chimic; mediul filtrant este regenerat periodic printr-o simpla spalare inversa cu apa, ce se realizeaza automat la intervale prestabilite de timp

Functionarea filtrelor este gestionata de o automatizare electronica ce permite efectuarea spalarii inverse la intervale regulate de timp;

Este posibila programarea atat a frecventei regenerarilor, de la 1 la 7 zile, cat si a orei din zi la care sa porneasca regenerarea (maxim o regenerare/zi la modelele FFD/D si maxim 3 regenerari/zi la modelele FFD/DT si FFD/DP).

Pentru modelele FFD/DP regenerarea poate fi programata si in functie de pierderea de presiune prin filtru.

In ambele cazuri, durata diferitelor faze ale regenerarii este programabila, pentru a adecva functionarea echipamentului la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa pentru regenerare.

Grupul hidraulic ce controleaza regenerarea este constituit din 5 vane cu membrana cu comanda hidro si/sau pneumatica, interconectate printr-un colector montat pe partea frontala a filtrului.

Vanele cu membrana, la randul lor, sunt comandate de 3 electrovane pilot, cu posibilitatea comenzii manuale in absenta alimentarii electrice.

Toate materialele utilizate sunt netoxice si admise pentru contactul cu apa potabila.

Coloanele sunt realizate din otel carbon acoperit la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze);

La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii;

Recipientul include sistemul de distributie cu difuzoare din polipropilena, guri de vizitare, manometre de control.

Vanele cu membrana sunt din fonta, iar membrana este din EPDM; masele filtrante (nisip cuartos de granulatie selectata si masa catalitica speciala) sunt aprobate pentru uz alimentar.

AUTOMATIZARI DISPONIBILE

 • FFD/D - comanda regenerarii functie de timp

Filtrul include un panou de comanda cu programator electronic, care permite programarea frecventei regenerarilor functie de timp (1 – 7 zile, max. o regenerare pe zi).

O baterie tampon permite conservarea in memorie a datelor programate, chiar si in lipsa alimentarii electrice.

Optional, la cerere, este disponibil un contact liber de potential pentru semnalizarea la distanta a regenerarii in curs (utilizabil, de exemplu, pentru comanda unei pompe sau a altui dispozitiv).

 • FFD/DT - comanda regenerarii functie de timp

Filtrul include un panou de comanda cu programator electronic computerizat (micro PLC), care permite programarea frecventei regenerarilor functie de timp (1 – 7 zile, 24 h, max. trei regenerari pe zi).

O baterie tampon permite conservarea in memorie a datelor programate, chiar si in lipsa alimentarii electrice.

 • FFD/DP - comanda regenerarii functie de timp si/sau de pierderea de presiune prin mediul filtrant

Filtrul include un panou de comanda cu programator electronic computerizat (micro PLC), precum si doi senzori de presiune care activeaza regenerarea la atingerea pragului de Δp presetat.

In acelasi timp, este posibila si programarea regenerarii pe baza unor intervale regulate de timp (1 – 7 zile, 24 h, max. trei regenerari pe zi).

Programatorul afiseaza urmatorii parametri:

 • - valoarea curenta a presiunii la intrare
 • - valoarea curenta a presiunii la iesire
 • - valoarea curenta a diferentei de presiune
 • - valoarea maxima setata pentru diferenta de presiune
 • - faza regenerarii (daca este in curs) cu indicarea timpului scurs si a timpului limita setat

Pentru modelele DT si DP este disponibil, de serie, un contact liber de potential pentru semnalizarea la distanta a regenerarii in curs (utilizabil, de exemplu, pentru comanda unei pompe sau a altui dispozitiv).

Este de asemenea posibil sa se inhibe pornirea regenerarii cu ajutorul unui contact extern liber de potential.

O baterie tampon permite conservarea in memorie a datelor programate, chiar si in lipsa alimentarii electrice.

Versiunea DUAL

Programatoarele versiunii DUAL (numai la modelele DT si DP) pot gestiona functionarea a doua filtre avand aceleasi caracteristici ca cele descrise mai sus, instalate in paralel si functionand in acelasi timp.

Regenerarea are loc succesiv, mai intai la unul din filtre, la ora programata, iar apoi, cu o intarziere reglabila, la al doilea.

La modelele DP, regenerarea poate fi declansata si de senzorii de presiune ce detecteaza pierderea de presiune pe colectoarele de intrare si iesire ale celor doua filtre.

Functionare semiautomata

Regenerarea poate fi comandata si manual, in orice moment, fara a se altera programarile salvate in memoria programatorului.

SPECIFICATII

 • Presiune de lucru: 2 – 8 bar (200 – 800 kPa)
 • Temperatura de lucru: 5 - 40°C
 • Alimentare electrica: 220 V/50/60 Hz 10W
 • Viteza liniara la debitul nominal: 10 m3/m2/h
 • Viteza liniara la debit maxim: 20 m3/m2/h

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Am găsit și alte produse care s-ar putea să îți placă!

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Sisteme de tratare apa, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Filtru automat deferizator / demanganizator Dn80 Nobel FFD 35/D 17.5 mc/h au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.