Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/C

Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/C

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorNobel
Cod intern
RO202100027824
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELAS1950/C
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Capacitate schimb ciclica [m³ x °Fr]1950
Tensiune de functionare15 V c.c. (transformator incorporat)
Alimentare electrica220 V 50/60 Hz 10 W
Temperatura de lucru5 ÷ 40°C (41 ÷ 104°F)
Presiune de lucru2,0 ÷ 8,6 bar (200 ÷ 860 kPa)
Tip statieSimplex
Consum sare [kg]48,75
Racord intrare/iesire ["]1 ½
Volum rasina [litri]325
Debit maxim [m³/h]12
Tipul regenerariiTimp-volum
Garantie[luni]24
Cod internRO202100027824

 

STATIE AUTOMATA DE DEDURIZARE NOBEL AS 1950/C

 

Statii automate de dedurizare, cu comanda electronica a regenerarii functie de timp, volum sau timp/volum.

Aceste echipamente au fost proiectate si pot fi utilizate pentru tratarea atat a apei potabile, cat si a celei cu destinatie tehnologica.

Toate materialele utilizate sunt non-toxice si admise pentru contactul cu apa potabila, fiind conforme Directivelor Europene 89/109 – 90/128 – 2002/72: coloana este realizata din rasini poliesterice ranforsate cu fibra de sticla

Masa cationica (specifica pentru uz alimentar) are o capacitate de schimb ridicata si nu influenteaza negativ gradul de potabilitate al apei, rezervorul de saramura este din polietilena atoxica anti-soc.

Automatizarea integrala include vana de comanda a regenerarii, cu 5 faze (spalare inversa, aspiratie saramura si spalare lenta, limpezire, refacere saramura, functionare) si programatorul cu vizualizarea functiilor si programarilor.

Un by-pass special incorporat in vana de comanda permite furnizarea de apa (nededurizata) chiar si in timpul regenerarii.

Fac exceptie modelele AS/C METER, la care furnizarea de apa in timpul regenerarii este intrerupta.

Functionarea sistemului este condusa de catre un programator electronic CI, de ultima generatie, cu automatizare computerizata integrala cu microprocesoare.

Acesta permite sa se programeze ur-matoarele modalitati de functionare si de actionare a regenerarii:

 • functie de timp: la o ora din zi si cu o frecventa programate, de la una la 28 de zile (AS/CT).
 • functie de timp / volum: dupa ce a fost furnizat un volum de apa presetat, dar numai in la ora programata sau, in cazul in care nu se atinge volumul setat, la ora si in ziua programate (AS/CV).
 • functie de volum: imediat dupa atingerea volumului presetat, indiferent de ora (AS/C METER)

Programatorul CI permite de asemenea:

 • Pornirea de la distanta a regenerarii
 • Inhibarea pornirii regenerarii de la distanta
 • Alarma rezerva sare
 • Semnalizarea regenerarii in curs (contact liber de potential, la cerere)
 • Controlul productiei de clor (dezinfectarea rasinilor)
 • Elaborarea de date statistice (numar de regenerari efectuate, volume de apa tratata, orele si zilele ultimelor regenerari efectuate).

Afisajul programatorului vizualizeaza in continuu ora si ziua curente si volumele de apa tratata disponibile (numai la modelele cu comanda de volum);

In plus, in timpul regenerarii sunt afisate diferitele faze ce se succed, impreuna cu timpul ramas pana la incheierea fiecarei faze.

Durata diferitelor faze ale ciclului de regenerare este de asemenea programabila, pentru a permite adecvarea functionarii statiei la aplicatia specifica si optimizarea consumurile de apa pentru regenerare.

Programatorul este alimentat la tensiune joasa (15 V c.c.), prin intermediul unui transformator incorporat in alimentator.

Statiile de dedurizare AS/C, ca dealtfel toate celelalte statii de dedurizare NOBEL, sunt predispuse pentru instalarea dispozitivului CL90i sau CL180i, in functie de model, pentru regenerarea autodezinfectanta a masei cationice.

In acest fel, ele sunt intrutotul conforme normativelor europene privind tratamentul apei potabile.

Functionare semiautomata

In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton.

Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

 • Dedurizarea este procesul prin care se elimina calciul si magneziul (duritatea) din apa.
 • Aceste doua elemente, impreuna cu prezenta bicarbonatilor, sunt principala cauza a depunerilor in interiorul instalatii termice sau casnice (sistem de incalzire, masini de spalat etc.) si pot interfera cu o serie de alte produse in anumite procese industriale.
 • Procesul de dedurizare se realizeaza in mod normal prin trecerea apei prin straturi de rasini de schimb ionic.
 • Rasinile continute in coloane schimba ionii de sodiu (Na+) cu care sunt incarcate cu ionii de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) din apa de tratat.
 • Drept urmare, apa dedurizata va fi lipsita de calciu si magneziu, avand in schimb un continut mai ridicat de sodiu.
 • Cand rasinile sunt “epuizate”, ele sunt pline de ioni de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) in timp ce continutul de ioni de sodiu (Na+) necesari pentru schimb este sarac.
 • Aceasta duce la necesitatea regenerarii rasinilor.
 • Regenerarea inseamna refacerea incarcaturii de ioni de sodiu (Na+) a masei cationice; acestia se gasesc in clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si drept sare de bucatarie, si care este utilizata ca regenerant.
 • In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati in timpul fazei de spalare.
 • Echipamentul prepara automat saramura din sarea (NaCl) introdusa in rezervorul respectiv sub forma de granule sau tablete.
 • In functie de legislatia locala, in multe tari, apa potabila destinata consumului uman trebuie sa aiba o duritate reziduala, nu mai mica decat o anumita valoare [in Italia, de exemplu, aceasta valoare este de 15°Fr, iar in Romania de 5°dH (aproximativ 9°Fr)].
 • Pentru a indeplini cerintele acestor regulamente, este necesar ca apa dedurizata de statia de dedurizare (care are duritatea practic nula) sa fie amestecata partial cu apa netratata (amestecul se face cu ajutorul unei linii speciale de by-pass).

NOTA:

 • La modelele AS 1050÷AS 4300, pentru a facilita transportul, instalarea si montajul, rasinile schimbatoare de ioni sunt livrate ambalate separat, umplerea coloanelor urmand a fi facuta pe santier, cu ajutorul kit-ului de incarcare inclus in furnitura.
 • Debitul maxim al statiilor de dedurizare NOBEL trebuie considerat ca o valoare de referinta, la care pierderea de presiune prin statia de dedurizare este de 1 bar.
 • Debite mai mari decat aceasta valoare duc la o crestere exponentiala a pierderilor de presiune.
 • Graficul prezinta pierderile de sarcina prin statiile de dedurizare AS in bar si kPa, la diverse debite, exprimate in % din debitul maxim de referinta.

Specificatii:

 • Presiune de lucru: 2,0 ÷ 8,6 bar (200 ÷ 860 kPa)
 • Temperatura de lucru: 5 ÷ 40°C (41 ÷ 104°F)
 • Alimentare electrica: 220 V 50/60 Hz 10 W
 • Tensiune de functionare: 15 V c.c. (transformator incorporat)

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Sisteme de tratare apa, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/C au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.