Statie automata denitrificare regenerare volum/timp Nobel AM/V-DN 6600 max 33 mc/h

Statie automata denitrificare regenerare volum/timp Nobel AM/V-DN 6600 max 33 mc/h

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorNobel
Cod intern
RO202100028220
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELAM/V-DN6600
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Debitul maxim [mc/h]33
Gama de produseStatie denitrificare
Debit maxim [l/h]33000
Garantie[luni]24
Cod internRO202100028220

 

STATIE AUTOMATA DENITRIFICARE REGENERARE VOLUM/TIMP NOBEL AM/V-DN 6600 MAX 33 MC/H

 

Statiile automate de denitrificare NOBEL AM-DN sunt statii automate de denitrificare pentru debite si capacitati ciclice medii si mari.

Toate materialele utilizate sunt non-toxice si admise pentru contactul cu apa potabila: coloana este realizata din otel carbon acoperit la interior cu rasini epoxidice de calitate alimentara aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze);

La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii.

Coloana este prevazuta cu guri de vizitare si placa de distributie cu efect radial, cu duze difuzoare din polipropilena;

Rasinile schimbatoare de ioni sunt de tip specific pentru uz alimentar si au o ridicata capacitate de schimb, fiind asezate pe un strat de nisip cuartos.

Grupul de comanda hidraulica include 6 vane interconectate printr-un colector din otel zincat (la modelele AM-DN vane cu membrana cu comanda hidro-pneumatica cu corpul din fonta, iar la modelele AM/FDN vane fluture cu obturator din otel inoxidabil AISI316 si servomotor cu actionare pneumatica cu dublu efect).

Rezervorul de saramura este din material non-toxic (polietilena sau polipropilena, in functie de capacitate) si include grila de separare, vanele cu plutitor, tecile de protectie si capacul.

Panoul de comanda include un programator electronic computerizat cu microprocesoare de ultima generatie, pentru controlul si gestiunea tuturor parametrilor functionali ai instalatiei.

O baterie tampon permite conservarea datelor in memorie inclusiv in cazul caderilor de tensiune.

Softul de comanda permite o versatilitate extrema in utilizare si permite setarea diferitelor modalitati de functionare (volummetrica, temporizata sau o combinatie a celor doua), modificarea volumelor si timpilor de functionare, precum si adoptarea unor durate optime ale fazelor de regenerare, pentru optimizarea consumurilor de apa si sare.

VERSIUNI DISPONIBILE:

NOBEL AM/T-DN

 • Comanda regenerarii functie de timp, cu frecventa regenerarii programabila de la un minimum de 1 regenerare la fiecare 8 ore la un maxim nelimitat, si programarea orei (sau orelor) regenerarii in cadrul a 24 de ore.

NOBEL AM/V-DN

 • Comanda mixta timp/volum a regenerarii, cu programarea atat a volumului de apa de furnizat, cat si a orei din zi la care se doreste sa se faca regenerarea.
 • Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa.
 • Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum, cu pornire imediata sau intarziata a regenerarii.
 • Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri.
 • By-pass-ul interior permite trecerea apei (nededurizate) si in timpul regenerarii.

NOBEL AM/METER-DN

 • Comanda de volum, cu pornirea imediata sau intarziata a regenerarii si inchiderea automata a liniei de iesire in timpul regenerarii, pentru a impiedica trecerea de apa (netratata).
 • Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa.
 • Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum.
 • Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri.
 • Alimentarea cu apa netratata in timpul regenerarii este intrerupta, datorita unei vane cu membrana, comandata hidro-pneumatic, instalata pe linia de iesire.

NOBEL AM/DUPLEX-DN

 • Comanda de volum - cu doua coloane cu functionare alternativa, permitand furnizarea continua de apa denitrificata, inclusiv in timpul regenerarii (o coloana mereu in functiune si cealalta in regenerare sau stand-by).
 • Functionarea este gestionata de un singur panou de comanda, cu un singur debitmetru emitator de impulsuri.
 • La versiunile DUPLEX este posibila excluderea din functionare a uneia dintre coloane, lasand-o in functiune doar pe a doua, ca si cum ar fi o unitate METER (de exemplu in cazul efectuarii de operatiuni de intretinere asupra unei coloane).
 • Este de asemenea posibila interconectarea panourilor de comanda a doua statii METER, fara a fi nevoie de vreun panou de interfata sau alt accesoriu, in asa fel incat ele sa functioneze ca un sistem DUPLEX.
 • Pentru toate modelele, printr-un semnal extern de la distanta, se poate activa pornirea furnizarii de apa sau inhiba regenerarea.
 • In interiorul programatorului este disponibil un contact liber de potential pentru transmiterea la distanta a semnalului starii de regenerare/functionare.

Functionare semiautomata

In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea coloanei aflate in functiune, prin simpla apasare a unui buton;

In acelasi timp, coloana aflata pana atunci in stand-by va intra automat in functiune.

Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Afisajul programatorului vizualizeaza:

 • Modul de functionare setat ( regenerare functie de timp, volum, timp-volum, volum intarziat)
 • Starea (functionare, stand-by, regenerare)
 • Ora setata pentru inceperea regenerarii, timpul trecut de la regenerarea precedenta, timpul ramas pana la urmatoarea regenerare
 • Volumul de apa furnizat de la inceputul functionarii si volumul limita setat pentru pornirea regenerarii (la statiile cu comanda de volum sau timp-volum)
 • In timpul regenerarii, faza in curs, timpul trecut de la inceputul fazei si durata prevazuta pentru aceasta.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL UNEI STATII DE DENITRIFICARE

Denitrificarea este procesul prin care se elimina nitratii din apa.

Procesul de denitrificare se realizeaza in mod normal prin trecerea apei prin straturi de rasini de schimb ionic.

Rasinile continute in coloane schimba ionii de clor (Cl-) cu care sunt incarcate cu ionii de nitrat (NO3-) din apa de tratat.

Drept urmare, apa denitrificata va fi lipsita de nitrati, avand in schimb un continut mai ridicat de cloruri.

Cand rasinile sunt “epuizate”, ele sunt pline de ioni de nitrat (NO3-), in timp ce continutul de ioni clor (Cl-) necesari pentru schimb este sarac.

Aceasta duce la necesitatea regenerarii rasinilor.

Regenerarea inseamna refacerea incarcaturii de ioni de clor (Cl-) a masei cationice; acestia se gasesc in clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si drept sare de bucatarie, si care este utilizata ca regenerant.

In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de clor (Cl-) si cei de nitrat (NO3-) acumulati, care sunt eliminati in timpul fazei de spalare.

Echipamentul prepara automat saramura din sarea (NaCl) introdusa in rezervorul respectiv sub forma de granule sau tablete.

Dimensionare statie de denitrificare NOBEL

Pentru dimensionarea unei statii de denitrificare este necesar sa fie cunoscute: debitul maxim instantaneu de apa ce trebuie tratat, consumul zilnic de apa si, in special, continutul de nitrati (NO3) si sulfati (SO4) din apa bruta.

SPECIFICATII TEHNICE:

 • Presiune de lucru: 2,0 ÷ 6 bar (200 ÷ 860 kPa)
 • Temperatura de lucru: 5 ÷ 40°C (41 ÷ 104°F)
 • Alimentare electrica: 220 V 50/60 Hz 50 W
 • Alimentare pneumatica: 5÷7 bar

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Sisteme de tratare apa, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Statie automata denitrificare regenerare volum/timp Nobel AM/V-DN 6600 max 33 mc/h au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.