Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM 6600/F meter

Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM 6600/F meter

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorNobel
Cod intern
RO202100027937
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELAM6600/FMETER
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Capacitate schimb ciclica [m³ x °Fr]6600
Alimentare electrica220 V / 50 Hz / 50 W
Temperatura de lucru5 ÷ 40 °C
Presiune de lucru2 ÷ 6
Tip statieSimplex
Consum sare [kg]165
Racord intrare/iesire ["]DN080
Volum rasina [litri]1100
Debit maxim [m³/h]40
Tipul regenerariiTimp-volum
Garantie[luni]24
Cod internRO202100027937

 

STATIE DEDURIZARE CU COLOANE METALICE NOBEL AM 6600/F METER

 

Linia de statii automate de dedurizare seria AM/F reprezinta nivelul tehnic cel mai avansat al gamei de statii de dedurizare NOBEL.

Sunt disponibile si modele cu dimensiuni superioare sau cu caracteristici diferite de cele ale seriei standard, proiectate si realizate conform cerintelor specifice ale beneficiarilor.

Toate materialele utilizate sunt non-toxice si admise pentru contactul cu apa potabila: coloana este realizata din otel carbon acoperit la interior cu rasini epoxidice de calitate alimentara aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze).

La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii.

Coloana este prevazuta cu guri de vizitare si placa de distributie cu efect radial, cu duze difuzoare din polipropilena; rasinile schimbatoare de ioni sunt de tip specific pentru uz alimentar si au o ridicata capacitate de schimb, fiind asezate pe un strat de nisip cuartos.

Grupul de comanda hidraulica include 6 vane fluture cu obturator din otel inoxidabil AISI316 si servomotor cu actionare pneumatica cu dublu efect, interconectate printr-un colector din otel zincat.

Rezervorul de saramura este din material non-toxic (polietilena sau polipropilena, in functie de capacitate) si include grila de separare, vanele cu plutitor, tecile de protectie si capacul.

Panoul de comanda include un programator electronic computerizat cu microprocesoare de ultima generatie, pentru controlul si gestiunea tuturor parametrilor functionali ai instalatiei.

O baterie tampon permite conservarea datelor in memorie inclusiv in cazul caderilor de tensiune.

Softul de comanda permite o versatilitate extrema in utilizare si permite setarea diferitelor modalitati de functionare (volummetrica, temporizata sau o combinatie a celor doua),

Modificarea volumelor si timpilor de functionare, precum si adoptarea unor durate optime ale fazelor de regenerare, pentru optimizarea consumurilor de apa si sare.

Versiunea DUPLEX

Toate modelele sunt disponibile si in versiune DUPLEX, cu doua coloane cu functionare alternativa, permitand furnizarea continua de apa dedurizata, inclusiv in timpul regenerarii (o coloana mereu in functiune si cealalta in regenerare sau stand-by).

Functionarea este gestionata de un singur panou de comanda, cu un singur debitmetru emitator de impulsuri.

La versiunile DUPLEX este posibila excluderea din functionare a uneia dintre coloane, lasand-o in functiune doar pe a doua, ca si cum ar fi o unitate METER (de exemplu in cazul efectuarii de operatiuni de intretinere asupra unei coloane).

Este de asemenea posibila interconectarea panourilor de comanda a doua statii METER, fara a fi nevoie de vreun panou de interfata sau alt accesoriu, in asa fel incat ele sa functioneze ca un sistem DUPLEX.

Pentru toate modelele, printr-un semnal extern de la distanta, se poate activa pornirea furnizarii de apa sau inhiba regenerarea.

In interiorul programatorului este disponibil un contact liber de potential pentru transmiterea la distanta a semnalului starii de regenerare/functionare.

Functionare semiautomata

In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea coloanei aflate in functiune, prin simpla apasare a unui buton;

In acelasi timp, coloana aflata pana atunci in stand-by va intra automat in functiune.

Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Afisajul programatorului vizualizeaza:

 • Modul de functionare setat ( regenerare functie de timp, volum, timp-volum, volum intarziat)
 • Starea (functionare, stand-by, regenerare)
 • Ora setata pentru inceperea regenerarii, timpul trecut de la regenerarea precedenta, timpul ramas pana la urmatoarea regenerare
 • Volumul de apa furnizat de la inceputul functionarii si volumul limita setat pentru pornirea regenerarii
 • In timpul regenerarii, faza in curs, timpul trecut de la inceputul fazei si durata prevazuta pentru aceasta.

Regenerarea poate fi programata in urmatoarele moduri:

 • Numai volum - Pornirea regenerarii imediat dupa atingerea volumului setat.
 • Volum cu intarziere* -  Inceperea regenerarii la atingerea volumului setat, dar numai la ora stabilita
 • Timp  -  Pornirea regenerarii la o ora prestabilita, dupa un numar de ore presetat (min. 8 ore).
 • Volum cu intarziere * + timp  -  Inceperea regenerarii la atingerea volumului de apa (sau intervalului de timp) presetat, dar numai la ora stabilita.

* La versiunile DUPLEX, coloana aflata in stand-by reintra in functiune imediat, chiar daca au fost selectate modalitati de regenerare cu intarziere.

SPECIFICATII:

 • Presiune de lucru: 2 ÷ 6 bar
 • Temperatura de lucru: 5 ÷ 40 °C
 • Alimentare electrica : 220 V / 50 Hz / 50 W
 • Alimentare pneumatica : 5 ÷ 7 bar

Pentru versiunile DUPLEX, caracteristicile tehnice de mai sus sunt valabile pentru o singura coloana.

Pentru a facilita transportul, manipularea si montajul, masa cationica se livreaza ambalata separat, in saci de cate 25 litri.

Umplerea coloanelor se va face ulterior asezarii lor pe pozitie.

Pentru versiunile DUPLEX :

 • Dimensiunile fiecarei componente sunt identice la ambele coloane
 • Debitmetrul WM este unic si trebuie instalat in aval de cele doua coloane
 • Rezervorul de saramura este dublu numai la modelele marcate # in tabelul de mai jos

Debitul nominal trebuie considerat ca o valoare de referinta, la care pierderea de presiune prin statia de dedurizare este de 1 bar.

Debite mai mari decat aceasta valoare duc la o crestere exponentiala a pierderilor de presiune.

Graficul alaturat prezinta pierderile de sarcina prin statiile de dedurizare AM/F in bar si kPa, la diverse debite, exprimate in % din debitul maxim de referinta.

Modele DUPLEX prevazute standard cu doua rezervoare de saramura; celelalte modele sunt livrate cu un singur rezervor de saramura, prevazut cu doua vane cu plutitor.

Principiul de functionare statii de dedurizare

 • Dedurizarea este procesul prin care se elimina calciul si magneziul (duritatea) din apa, principala cauza a depunerilor calcaroase.
 • Procesul de dedurizare se realizeaza in mod normal prin trecerea apei prin straturi de rasini de schimb ionic.
 • Rasinile continute in coloane schimba ionii de sodiu (Na+) cu care sunt incarcate cu ionii de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) din apa de tratat.
 • Drept urmare, apa dedurizata va fi lipsita de calciu si magneziu, avand in schimb un continut mai ridicat de sodiu.
 • Cand rasinile sunt “epuizate”, ele sunt pline de ioni de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) in timp ce continutul de ioni de sodiu (Na+) necesari pentru schimb este sarac.
 • Aceasta duce la necesitatea regenerarii rasinilor.
 • Regenerarea inseamna refacerea incarcaturii de ioni de sodiu (Na+) a masei cationice; acestia se gasesc in clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si drept sare de bucatarie, si care este utilizata ca regenerant.
 • In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati in timpul fazei de spalare.
 • Echipamentul prepara automat saramura din sarea (NaCl) introdusa in rezervorul respectiv sub forma de granule sau tablete.
 • In functie de legislatia locala, in multe tari, apa potabila destinata consumului uman trebuie sa aiba o duritate reziduala, nu mai mica decat o anumita valoare [in Italia, de exemplu, aceasta valoare este de 15°Fr, iar in Romania de 5°dH (≈ 9°Fr)].
 • Pentru a indeplini cerintele acestor regulamente, este necesar ca apa dedurizata de statia de dedurizare (care are duritatea practic nula) sa fie amestecata partial cu apa netratata (amestecul se face cu ajutorul unei linii speciale de by-pass).

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Statii de dedurizare, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM 6600/F meter au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.