Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM/DT 1800/D

Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM/DT 1800/D

ProducătorNobel
Cod intern
RO202100027853
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELAM/DT1800/D
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Capacitate schimb ciclica [m³ x °Fr]1800
Tip statieSimplex
Consum sare [kg]45
Racord intrare/iesire ["]2"
Volum rasina [litri]300
Debit maxim [m³/h]14.5
Tipul regenerariiTimp
Garantie[luni]24
Cod internRO202100027853

 

STATIE DEDURIZARE CU COLOANE METALICE NOBEL AM/DT 1800/D

 

Statiile din seria NOBEL AM/D sunt statii automate de dedurizare pentru debite si capacitati ciclice medii si mari: debitele gamei se situeaza intre 5,5 m3/h si 60 m3/h, iar capacitatile ciclice intre 900 si 7200 m3x°Fr.

In seria NOBEL AM/D mai sunt prezente si versiunile NOBEL AM/RD, cu o capacitate ciclica crescuta dar cu un debit redus, care isi gasesc aplicarea in tratamentul apelor de alimentare a instalatiilor industriale unde sunt cerute capacitati ciclice mari (datorita duritatii ridicate a apei sau a consumurilor mari), dar la debite mici.

In acelasi timp, se pot realiza statii de dedurizare cu caracteristici superioare sau diferite de cele ale seriei standard, pe baza cerintelor specifice aplicatiei respective.

Toate materialele utilizate sunt netoxice si recomandate pentru uz alimentar: coloana este realizata din otel carbon acoperit la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze);

La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii.

Coloana este prevazuta cu guri de vizitare si placa de distributie cu efect radial, cu difuzoare din polipropilena (modelele AM 2700 – AM 7200) sau cu sistem de distributie radiala din polipropilena.

Rasinile schimbatoare de ioni sunt de tip specific pentru uz alimentar si au o ridicata capacitate de schimb, fiind asezate pe un strat de nisip cuartos;

Grupul de comanda hidraulica include 6 vane cu membrana cu comanda hidro-pneumatica cu corpul din fonta;

Rezervorul de saramura este din polietilena netoxica antisoc si include grila de separare, vana cu plutitor si teaca sa de protectie.

Panoul de comanda include un programator electronic computerizat cu microprocesoare de ultima generatie, pentru controlul si gestiunea tuturor parametrilor functionali ai instalatiei.

O baterie tampon permite conservarea datelor in memorie inclusiv in cazul caderilor de tensiune.

Softul de comanda permite o versatilitate extrema si permite modificarea configuratiei si functionarii statiei in functie de eventualele modificari ale exigentelor utilizatorului.

Spre exemplu, in cazul instalarii a doua statii, simpla interconectare a celor doua panouri de comanda permite sa se configureze o statie sistem DUPLEX (functionare alternativa) sau doua statii in paralel (functionare in paralel), fara a fi nevoie de vreun panou de interfata sau alt accesoriu;

O statie seria NOBEL AM/DT (comanda temporizata) poate fi utilizata cu diferite programari de volum prin simpla inserare a unui debitmetru cu emitator de impulsuri.

Pentru toate modelele este posibila inhibarea pornirii regenerarii printr-un semnal extern.

In interiorul programatorului este disponibil de serie un contact liber de potential pentru transmiterea la distanta a semnalului starii de regenerare/functionare.

Afisajul programatorului vizualizeaza:

 • Ziua si ora curente
 • Starea (functionare, stand-by, regenerare) si programul de regenerare setat (timp, volum, timp-volum, volum intarziat)
 • Ora setata pentru inceperea regenerarii, timpul trecut de la regenerarea precedenta, timpul ramas pana la urmatoarea regenerare
 • Volumul de apa furnizat de la inceputul functionarii si volumul limita setat pentru pornirea regenerarii (numai AM/DV – AM/D METER)
 • In timpul regenerarii, ciclul in curs cu indicarea timpului trecut de la inceputul fazei si durata prevazuta pentru aceasta.

Functionare semiautomata

In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea coloanei aflate in functiune, prin simpla apasare a unui buton;

In acelasi timp, coloana aflata pana atunci in stand-by va intra automat in functiune.

Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

VERSIUNI DISPONIBILE

NOBEL AM/DT comanda regenerarii functie de timp, cu frecventa regenerarii programabila de la un minimum de 1 regenerare la fiecare 8 ore la un maxim nelimitat, si programarea orei (sau orelor) regenerarii in cadrul a 24 de ore.

NOBEL AM/DV comanda mixta timp / volum a regenerarii, cu programarea atat a volumului de apa de furnizat, cat si a orei din zi la care se doreste sa se faca regenerarea.

Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa.

Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum, cu pornire imediata sau intarziata a regenerarii.

Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri.

By-pass-ul interior permite trecerea apei (nededurizate) si in timpul regenerarii.

NOBEL AM/D METER comanda de volum, cu pornirea imediata sau intarziata a regenerarii si inchiderea automata a liniei de iesire in timpul regenerarii, pentru a impiedica trecerea de apa (netratata).

Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa.

Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum.

Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri.

Alimentarea cu apa netratata in timpul regenerarii este intrerupta, datorita unei vane cu membrana, comandata hidro-pneumatic, instalata pe linia de iesire.

Specificatii

 • Debitul nominal trebuie considerat ca o valoare de referinta, la care pierderea de presiune prin statia de dedurizare este de 1 bar.
 • Debite mai mari decat aceasta valoare duc la o crestere exponentiala a pierderilor de presiune.
 • Presiune de lucru: 2 ÷ 8 bar
 • Temperatura de lucru: 5 ÷ 40 °C
 • Alimentare electrica : 220 V / 50 Hz / 50 W

Pentru a facilita transportul, manipularea si montajul, masa cationica se livreaza ambalata separat, in saci de cate 25 litri.

Umplerea coloanelor se va face ulterior asezarii lor pe pozitie.

Alegerea sistemului de dezinfectie a rasinilor pentru tratarea apei potabile

 • CL90i pentru modelele AM 900/RD ÷ AM 2100/D
 • CL180 pentru modelele AM 2700/D ÷ AM 7200/D

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Statii de dedurizare, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Statie dedurizare cu coloane metalice Nobel AM/DT 1800/D au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.