Ministatie epurare fibra de sticla functionare secventiala 15 mc - 30 persoane

Ministatie epurare fibra de sticla functionare secventiala 15 mc - 30 persoane

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorRoinstal
Cod intern
RO202100030230
Disponibilitate:În stoc
SKU
EPURARE-FSSBR-15MC
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandRoinstal
Transport GratuitNu
Volum [litri]15000
Locuitori echivalenti30
Garantie[luni]24
Cod internRO202100030230

 

MINISTATIE EPURARE FIBRA DE STICLA FUNCTIONARE SECVENTIALA 15 MC - 30 PERSOANE

 

Ministatiile de epurare sunt sisteme de epurare a apelor uzate menajere, pentru spatii cu 4 - 300 locuitori permanenti neconectate la sisteme de canalizare.

Acestea sunt destinate epurarii apelor uzate provenite de la:

 • locuinte uni sau multi familiale;
 • spatii publice (birouri, restaurante etc.);
 • vile, case de vacanta;
 • pensiuni turistice, moteluri samd.

Metoda de epurare are la baza aerarea puternica a unei ape uzete (bogata in substante organice) care are ca efect agregarea materiei fin suspendate si coloidale in flocoane.

Flocoanele reprezinta substanta nutritiva si suportul bacteriilor, in acest fel acestea au o mare capacitate de absorbtie a substantelor organice din apa poluata.

MINISTATIILE DE EPURARE se impart in doua mari categorii:

 • 1. CU AERARE CONTINUA – AC

In prima etapa are loc decantarea grosierului si inceperea fermentatiei anaerobe (descompunerea materiei organice in lipsa oxigenului) prin formarea flocoanelor la suprafata.

In a doua etapa apa ajunge in urmatorul compartiment, gravitational, unde incepe procesul de aerare continua (descompunere aeroba cu ajutorul oxigenului).

Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui aerator aflat in compartimentul de aerare, ducand in final la descompunerea materiilor organice aflate in suspensie.

In ultima etapa, apa ajunge in compartimentul de limpezire de unde, tot gravitational, este evacuata.

 • 2. CU FUNCTIONARE SECVENTIALA – SBR

Epurarea apei uzate se face secvential, in volume controlate – sequential batch reactor, in regim aerob.

Acest lucru asigura calitatea apei evacuate si posibilitatea de a prelua debite mari in timp scurt, mentinand randamentul de epurare.

Instalatia SBR reprezinta o tehnologie de epurare cu namol activ asemanatoare cu cea din statiile de epurare orasenesti.

Primul compartiment functioneaza ca un vas tampon pentru sedimentare primara si acumularea apei uzate, de unde este preluata pentru epurare.

Simultan este si volum de acumulare a namolului (substante nedegradabile biologic) care trebuiesc ulterior vidanjate.

Etapa 1 - Alimentare: Din primul compartiment, apa uzata ajunge in compartimentul de epurare, in volum controlat.

Etapa 2 - Aerare: Acest proces este realizat in cicluri alternative aerare / repaus, care asigura, concomitent, atat aportul de material organic de la baza rezervorului, cat si cantitatea de oxigen, indispensabila dezvoltarii microorganismelor.

Etapa 3 - Limpezire: In aceasta etapa, se realizeaza sedimentarea la baza rezervorului si limpezirea apei.

Etapa 4 - Evacuare: Un volum controlat de apa este prelevat de la o anumita inaltime si evacuat din rezervor.

Excesul de namol este pompat in primul rezervor.

Dupa incheierea acestor procese, un nou ciclu de epurare poate sa inceapa.

Sistemul este controlat de un panou de comanda echipat cu microprocesor de ultima generatie care comanda etapele de epurare sau reia ciclul in cazul unor intreruperi accidentale ale alimentarii cu energie electrica.

Sistemul este dimensionat si setat pentru numarul maxim de utilizatori atunci cand este pus in functiune.

Un mare avantaj al utilizarii acestor echipamente il reprezinta proiectarea zonei de retentie a grasimilor.

Astfel, acestea pot fi vidanjate separat si ori de cate ori este necesar, evitand astfel riscul aparitiei mirosurilor neplacute fara a fi necesara golirea si reumplerea cu apa a intregului sistem.

INFO

Sistemul atinge capacitatea maxima de epurare dupa o perioada de amorsare de aproximativ o luna.

Aceasta perioada poate fi de cateva luni, in cazul unei utilizari sub capacitatea proiectata sau la temperaturi mai mici de 12 C.

Pentru reducerea perioadei de amorsare, se recomanda insamantarea cu namol activ, sau utilizarea unei doze (stabilita de producator) de BIOACTIVATOR.

CALITATEA APEI

In urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca pentru a obtine o calitate superioara a procesului de epurare este necesara o dimensionare corecta a sistemului de epurare, precum si asigurarea deversarii efluentului.

Producatorul a tinut cont la dimensionarea echipamentelor de STAS -urile existente (consumul standard de apa menajera pe zi de persoana), de destinatia imobilului dar si de timpul necesar unei cantitati predefinite de apa pentru a trece prin toate procesele in urma carora apa epurata aerob si anaerob ajunge in panza freatica fara a o afecta.

Rezultatele obtinute in urma testelor de eficienta si analizelor de laborator au aratat ca acest sistem este capabil sa asigure o calitate a apei epurate in conformitate cu normativele legislative in vigoare (NTPA 011 si NTPA 001/2002, Legea 188/2002)

In urma procesului de epurare apa poate fi deversata in:

 • 1 - rau, parau sau orice apa curgatoare
 • 2 - lac
 • 3 - sol prin 2 posibilitati: a) drenaj, b) put absorbant

Daca folositi campuri / puturi filtrante, testati capacitatea de absobtie in perioada umeda a anului, inainte de a introduce instalatia in utilizare.

Suprafata minima de drenaj necesara pentru infiltrarea apei epurate este determinata de gradul de permebilitate a solului si de randamentul sistemului de tratare.

EXPLOATARE

Vidanjarea ministatiilor de epurare se efectueaza la un interval cuprins intre 1,5 si 2,5 ani in functie de conditiile de utilizare.

Atunci cand nivelul stratului de namol ajunge la 35 - 40 % din diametrul recipientului sau grosimea stratului de grasimi de la suprafata depaseste 5 cm, se impune vidanjarea.

Dupa fiecare vidanjare, ministatia de epurare se umple alternativ in ambele compartimente cu apa curata.

NU ESTE RECOMANDAT SA:

 • folositi agenti de curatare si/sau de inalbire nebiodegradabili – riscati sa omorati biomasa si sa aduceti sistemul de epurare in stare de neutilizare.

Incercati sa folositi numai detergenti biodegradabili de vase si de rufe.

Detergentii uzuali pentru spalarea vaselor si/sau rufelor sunt, de regula, biodegradabili si nu afecteaza masa de bacterii;

 • introduceti in sistemul de epurare materiale ne sau greu biodegradabile, cum ar fi: hartie (de ziar, de scris, prosoape etc.), carpe, latex, manusi, prezervative, scutece, par, etc.
 • deversati uleiuri minerale, combustibili etc; incercati sa limitati cantitatea de uleiuri alimentare deversata in canalizare;
 • descarcati saramura (apa sarata de la eventualele instalatii de dedurizare a apei), insecticide sau biocide in sistemul de epurare;
 • conectati sisteme de colectare a apei pluviale sau a altor sisteme de drenare; cantitatile suplimentare de apa dilueaza continutul in materii organice sau inunda sistemul de epurare;
 • deversati cantitati mari de apa cu o temperatura mai mare de 40 de grade;
 • adaugati baze (hidroxid de sodiu, potasiu, soda calcinata etc), clor sau acizi in sistemul de epurare. Aceste substante schimba PH-ul apei si omoara biomasa, afecteaza sedimentarea substantelor solide si antreneaza namolul in fluidul evacuat

INSTALARE:

 • ZONA DE AMPLASAMENT - se vor evita versantii, zonele abrupte, instabile sau terenurile cu apa freatica la suprafata.
 • In aceasta zona va fi interzis traficul auto si se va evita traficul pietonal.
 • Pentru evitarea unor eventuale accidente se recomanda delimitarea prin ingradire.
 • BAZA GROPII - va fi perfect plana si suficient de rezistenta pentru a sustine sarcina recipientului plin - betonata acolo unde este cazul.
 • MALURI STABILIZATE AUTOPORTANTE - se vor efectua lucrarile necesare de stabilizare in functie de tipul de sol, adancimea sapaturii ,samd.
 • PENTRU SITUATIILE IN CARE detaliile necesare efectuarii acestor lucrari nu sunt detaliate in cadrul unui proiect, este recomandata consultarea unui specialist in geodezie, rezistenta sau altele.
 • Dupa amplasarea in sapatura, recipientul va fi umplut cu apa simultan cu amplasarea materialului de umplutura in sapatura.
 • Astfel se va crea o “egalizare de forte” intre interiorul si exteriorul recipientului.

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Am găsit și alte produse care s-ar putea să îți placă!

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Statii de epurare, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Ministatie epurare fibra de sticla functionare secventiala 15 mc - 30 persoane au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.