Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/T

Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/T

Ținând cont de contextul actual prețurile și stocurile se confirma prin e-mail : office@roinstal.com
ProducătorNobel
Cod intern
RO202100027754
Disponibilitate:În stoc furnizor
SKU
NOBELAS1950/T
Estimare cost transport
Județ *:
Oraș *:
Cant. *:
Mai multe informații
BrandNobel
Transport GratuitNu
Capacitate schimb ciclica [m³ x °Fr]1950
Tensiune de functionare12 V 50 Hz (transformator incorporat)
Alimentare electrica220 V 50/60 Hz 10 W
Temperatura de lucru5 ÷ 40°C (41 ÷ 104°F)
Presiune de lucru2,0 ÷ 6,0 bar (200 ÷ 600 kPa)
Tip statieSimplex
Consum sare [kg]48,70
Racord intrare/iesire ["]1 ½
Volum rasina [litri]325
Debit maxim [m³/h]9
Tipul regenerariiTimp
Garantie[luni]24
Cod internRO202100027754

 

STATIE AUTOMATA DE DEDURIZARE NOBEL AS 1950/T

 

NOBEL AS/T sunt statii automate de dedurizare cu comanda electronica functie de timp a regenerarii.

Aceste echipamente au fost proiectate si pot fi utilizate pentru tratarea atat a apei potabile, cat si a celei cu destinatie tehnologica.

Toate materialele utilizate sunt non-toxice si admise pentru contactul cu apa potabila.

Coloana este realizata din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, masa cationica are o capacitate de schimb ridicata si este specifica pentru uz alimentar, rezervorul de saramura este din material plastic anti-soc.

Automatizarea integrala include vana monobloc de comanda a regenerarii, din material plastic ABS Bayer, non-toxic, cu 5 faze (spalare inversa, aspiratie saramura si spalare lenta, limpezire, refacere saramura, functionare) si programatorul cu vizualizarea functiilor si programarilor.

Un by-pass special incorporat in vana de comanda permite furnizarea de apa (nededurizata) chiar si in timpul regenerarii.

Functionarea statiei este condusa de catre un programator electronic de ultima generatie, MULTI-P, cu microprocesoare, alimentat la tensiune joasa (12 V) prin intermediul unui transformator incorporat in cablul de alimentare.

Programatorul permite programarea atat a zilelor saptamanii, cat si a orei din zi la care se doreste sa se realizeze regenerarea (comanda de timp – setare standard).

Acelasi programator permite de asemenea si alte modalitati de functionare (pentru programarile in functie de volum va fi insa necesar sa se instaleze un debitmetru cu emitator de impulsuri):

 • functie de volum cu intarziere (regenerarea incepe dupa ce a fost furnizat un volum de apa presetat, dar numai in ziua si/sau la ora programate)
 • functie de volum imediat (imediat dupa atingerea volumului de apa presetat, indiferent de ora)
 • functie de numarul de ore de functionare (cu repetarea regenerarii o data la un numar presetat de ore)

Este posibila si programarea unei frecvente minime a regenerarilor, setand numarul de zile intre o regenerare si cea succesiva (regenerare obligatorie)

 Alte functii ale programatorului MULTI-P:

 • comanda de la distanta a regenerarii
 • inhibarea de la distanta a regenerarii
 • alarma lipsa sare cu inhibarea pornirii regenerarii
 • semnalizarea regenerarii in curs (este disponibil un contact liber de potential)
 • controlul productiei de clor (pentru dezinfectia rasinilor)
 • procesarea si memorarea de date statistice: numarul de regenerari efectuate si de regenerari neefectuate datorita lipsei sarii, volumele de apa tratata (numai la modelele cu debitmetru emitator de impulsuri), ora si ziua ultimei regenerari efectuate.

In timpul functionarii, afisajul programatorului prezinta in mod continuu ora si ziua curente si volumele de apa tratata disponibile (numai la modelele cu debitmetru emitator de impulsuri);

In timpul regenerarii sunt vizualizate diferitele faze ce se succed, cu afisarea descrescatoare a timpilor fiecarei faze.

Chiar si duratele diferitelor faze ale regenerarii sunt programabile, pentru a putea adecva functionarea filtrului la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa pentru regenerare.

Cutia de borne situata in partea posterioara a programatorului permite conectarea simpla si rapida la emitatoarele de impulsuri si la utilizatori (semnalizare regenerare in curs, inhibare de la distanta a regenerarii, comanda de la distanta a regenerarii, comanda productie clor).

Functionare semiautomata

 • In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton.
 • Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Vana de by-pass (model S1-S2)

Se poate instala direct pe vana de comanda a statiei de dedurizare si include vana de by-pass, clapeta de sens unic, vana de amestec pentru reglarea duritatii reziduale, dispozitiv automat de compensare a pierderilor mari de presiune accidentale prin deschiderea vanei de by-pass si inchiderea sa ulterioara.

Regenerare autodezinfectanta

La cerere, statiile de dedurizare AS/T pot fi echipate cu dispozitivul incorporat CLSTV sau dispozitivele externe CL90i si CL 180i, pentru regenerarea autodezinfectanta a rasinilor schimbatoare de ioni.

NOTA: La modelele AS 1050/T ÷ AS 4300/T, pentru a facilita transportul, instalarea si montajul, rasinile schimbatoare de ioni sunt livrate ambalate separat, umplerea coloanelor urmand a fi facuta pe santier, cu ajutorul kit-ului de incarcare inclus in furnitura.

 • Presiune de lucru:  2÷6 bar (200÷600 kPa)
 • Temperatura de lucru:   5÷40 °C
 • Alimentare electrica:  220 V/50 Hz/10 W
 • Tensiune de functionare:   12 V (transformator incorporat)

Scrie-ți părerea!
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm să intri în cont sau să iți faci un cont

Disclaimer produs

Pentru orice nelamuriri legate de produsele din subcategoria Statii de dedurizare, va rugam nu ezitati sa contactati unul dintre reprezentantii nostri de vanzari. Preturile afisate in site-ul nostru sunt exprimate in LEI si includ TVA.
Pozele produsului Statie automata de dedurizare Nobel AS 1950/T au caracter orientativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, acestea sunt conforme cu datele producatorilor sau distribuitorilor autorizati; Acestea pot fi modificate fara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pentru pretul produsului. Toate promotiile prezente pe Roinstal sunt valabile in limita stocului disponibil.
Echipa Roinstal face eforturi permanente pentru a elimina orice posibile erori din aceasta pagina. Fiecare produs prezentat in site-ul nostru beneficiaza de garantia specifica, garantia reala data de catre producatorul sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.